ZEMPLÍNSKÉ HÁMRE

Obec Zemplínske Hámre leží na úpätí Vihorlatských vrchov, ukrytá v Jozefovej doline pod Sninským kameňom.
Výnimočná poloha obce, rázovitý charakter okolitej prírody, bohatá banícka história a dobrosrdečnosť miestnych obyvateľov robia z našej obce miesto, kam sa neraz radi vracajú nielen rodáci z obce ale i návštevníci z rôznych kútov sveta.

  • 1809

    ROK ZALOŽENIA
  • 1257

    POČET OBYVATEĽOV
  • 19 km

    DĹŽKA TURISTICKÝCH TRÁS
  • 844,5 ha

    KATASTRÁLNA VÝMERA

FOTOGALÉRIA

    Stavanie mája 2017


    Dňa 1.5.2017 sa v našej obci uskutočnilo slávnostné "Stavanie mája" spojené s otvorením letnej turistickej sezóny v našom obecnom múzeu.

    Bohatý kultúrny program otvoril starosta obce Rastislav Zaremba o 16.00 hod pred Obecným úradom, kde sme za pomoci dobrovoľníkov z Doborovoľného hasičského zboru obce Zemplínske Hámre postavili ozdobený "máj".

    Zástup sa potom za spevu a sprievodnej harmoniky presunul za obecné múzeum, kde bolo prichystané pódium a zaujímavý program, ktorý odštartovali naše deti zo Základnej školy a členky FS Hámorčatá. Program pokračoval vystúpením FS Hámorčanka a zlatým klincom programu bolo vystúpenie ľudovo-zábavnej skupiny BRAVO z Novej Ľubovne.

    Na svoje si preto prišli mladí i starí. Súčasťou programu bolo aj otvorenie výstavy Tajomné vlčie hory od fotografa a nadšenca prírody Kamila Soóša.

    Deti mali možnosť povoziť sa na obecnom koči a pre návštevníkov bol pripravený chutný guláš zdarma. 

    Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!